Benjamin Hulett
tenor
biografie

Benjamin Hulett studeerde zang in Oxford aan het New College en volgde de operacursus aan de Guildhall School of Music. Hij studeert bij David Pollard.

 

Als solist bij de Hamburgse Staatsopera zong hij verschillende rollen, onder andere Tamino in Mozarts Zauberflöte, Oronte in Händels Alcina en Narraboth in Strauss’ Salome. Ook zong hij bij de Deutsche Staatsoper in Berlijn en tijdens de Salzburger Festspiele en het Baden-Baden Festival. Benjamin Hulett was te gast bij vrijwel alle grote Britse koren en orkesten. Tijdens de BBC Proms soleerde hij in aria’s van Mozart met het Scottish Chamber Orchestra onder leiding van Roger Norrington.

 

Hoogtepunten uit de afgelopen jaren waren optredens met het Orchestre des Champs Elysees onder leiding van Philip Herreweghe, met het orkest van de Mitteldeutschen Rundfunk in het Gewandhaus in Leipzig, met de Academy of Ancient Music onder leiding van Christopher Hogwood.

 

In het Concertgebouw zong hij onder meer Ferdinand in The Tempest van Adès en Venetian Journal van Maderna. Onder leiding van Frans Brüggen zong hij in Japan in Beethovens Negende symfonie.